• English
 • Nederlands

User Tools

Site Tools


nl:mesonets

Mesonets

Er zijn verschillende soorten netwerken waar een weerstation zijn gegevens aan kan aanleveren. In ruil daarvoor krijgt de eigenaar van het weerstation vaak toegang tot allerlei geaggreerde = samengevoegde gegevens en van voorspellingen.

De Leuven-Template is oorspronkelijk ontwikkeld als een lokaal initiatief voor de Benelux en we ondersteunen dan ook volledig alle zaken die "HetWeerActueel" (HWA) aan zijn deelnemers levert. De betreffende pagina's worden automatisch in het menu getoond als de website beheerder zijn gegevens van HWA invoert.

Er zijn meer regionale netwerken . En veel van die netwerken werken ook weer samen om gezamelijk een wereldwijde dekking te geven. Dat zijn de zogenaamde "Regional Weather Networks", als voorbeeld het BNLWN = Benelux Weer Netwerk, of AKWN = Alaska Weather Netwerk. Alle namen van deze Regional Weather Networks eindigen op WN

Voor Europa is er een eigen gezamelijk netwerk EWN = European Weather Netwerk en hiervoor is een apart EWN hoofdstuk in deze wiki.

De volgende instellingen in your user settings moeten correct aangepast zijn. Ik gebruik in de voorbeelden hier BNLWN:

# Mesonet
$SITE["mesonetMember"] = true;        # false = We are not member of a regional Mesonet of weather-Stations | true = We are a proud member of a regional Mesonet of weather-Stations
$SITE["mesoID"]     = "BNLWN";
$SITE["mesoName"]    = "Benelux Weather Networ";
$SITE["mesoLink"]    = "http://www.beneluxweather.net/";

Welk script te gebruiken om een mesonet af te beelden

Gebruik het template script

Vanaf release 2.8 is er in de Leuven-Template een vernieuwd script beschikbaar om uw eigen lokale netwerk af te beelden.

Als u tevreden bent met dit script, gebruikt u de menukeuze "Mesonets" ⇒ "Regionaal"

Gebruik het WN script

Download de scripts

De meeste Regionale Weer Netwerken (??WN) gebruiken een zelfde set scripts om de pagina met gegevens van de aangesloten leden af te beelden. Download bij uw ??WN de scripts, pak de map uit en plaats de ??WN map in de root van uw webserver, dus op gelijke hoogte als de template-map.

Deze oplossing maakt gebruik van een iFrame waarbinnen het script wordt uitgevoerd. U moet wellicht de te grote Kopregel aanpassen in het script mesomap-testpage.php in de "Regional Network" download.

Pas het menu bestand aan

U moet nu alleen nog de jusite menu-selectie te maken in wsMenuData.xml

    <item 	nr   ="31"			show  ="no"
		link  ="mesomaps/wnGeneralFrame.php"			
		caption ="Local Network"
		title  ="Local Weather Exchange Stations" 
	/>

Verander show ="no" in show ="yes"

nl/mesonets.txt · Last modified: 2015/09/17 14:43 by wvdkuil